Händelserika omgivningar

Det finns mycket att göra för den som har Åre Fjällsätra som utgångspunkt. Här är några exempel. Säg till så hjälper vi dig att boka där det behövs.

 

Utförsåkning

Hotellet ligger i centrum av tre alpina områden; Trillevallen, Edsåsdalen och Åre.

 

På längden

Hotellet ligger centralt även för längdåkning: Vålådalen, Åre Björnen och Järpen är tre områden med fina spår. Dessutom går Vinterleden alldeles utanför dörren.

 

Skoter

Vinterleden som går längs hotellet knyter ihop skoterledsvärlden. Söderut leder den mot Vålådalen och Ljungdalen. Västerut mot Åre och Stolien. Norrut kan man ta sig upp mot Kall, norra Jämtland och upp till Lappland. Vinterleden används också för hundspann, längdskidåkning och vandring.

 

Fiske

Jämtland är en härlig region att fiska i. Indalsälven, till exempel, eller andra strömmande vatten, tjärnar, bäckar och åar. Fiskekortet köper du på Ica Strandberg här i Undersåker.

 

Båt/kajak

Båtar och kajaker finns det möjlighet att hyra exempelvis i Edsåsdalen. Ett kajakcenter finns bara 15 minuter från hotellet.

 

Hundspann

5 minuter från hotellet

 

Ridning Islandshästar

Åre Ridcenter

 

Forsränning

Tillsammans med JoPe Fors & Fjäll kan vi erbjuda klippklättring, grottkrypning, forsränning och forssurfing.

 

Vandringsleder och kulturstigar

Fjällen lämpar sig perfekt för korta och långa vandringar. En av våra vandringskunniga medarbetare hjälper dig gärna med tips på lämpliga leder och sträckor.

 

Pilgrimsvandring

S:t Olavsleden mellan Selånger i öst och Trondheim i väst har restaurerats. Officiell invigning blir det i september 2013, men redan nu fungerar det utmärkt att vandra hela, eller delar, av leden – Nordens motsvarighet till pilgrimsleden mot Santiago de Compostela.