Närproducerat och ekologiskt, så långt det går

För oss på Åre Fjällsätra är närproducerat ett honnörsord. Därför är vi med i Fjällbete, den stora ekologiska fårfarmen här i Åredalen. Slalombackar, hagar och grönytor i hela Åre kommun betas av Fjällbetes Gotlandsfår. Vi har alltid lamm från Fjällbete i frysen.

Ostar från Oviken och Skärvången här i Jämtland, serverar vi gärna på en ostbricka. Fiskrökeriet i Järpen levererar tex. den varmrökta laxen som vi  erbjuder med hjortronsås. Knäckebrödet kommer från Huså på andra sidan Åreskutan och tunnbrödet från Gäddede. Vinbärsaften utan tillsatser härstammar även den från Jämtland.

Potatisen odlas hos Maria och Torgny Olofsson här i Undersåker. Har vi riktigt tur kommer rödingen från Nulltjärn i Vålådalen.

Vi har fullständiga rättigheter och tipsar gärna om lämplig dryck till måltiden.