Ett passionerat värdskap

Solweig och Urban Widholm heter vi som driver hotellet sedan januari 1997. Våra gäster är vår passion. Det är därför det är så svårt för många att åka härifrån. Dessutom brinner vi för mat, trädgård och inredning.
 Solweigs känsla för design och gröna växter har satt sina tydliga spår både inomhus och utomhus. Mångsysslaren Urban är radioentusiast och dessutom en löpare av rang som under årens lopp sprungit för nödställda runt om i världen och genom detta samlat in drygt 30 miljoner kronor som fördelats på olika projekt.

 

Köp med dig möbler hem

Vi inreder, förnyar och förbättrar ständigt. Därför är våra möbler och inredningsdetaljer ständigt till salu. Hela hotellet från rummen till de offentliga miljöerna är som en stor utställnings -och exponeringsyta.

 

Blomstrande trädgård

Vår som sommar arbetar vi med vår visningsträdgård och lägger också ner mycket tid i växthuset. Trädgården är en skön avkoppling, precis som vi finner tid för våra tankar. Vi önskar att våra gäster ska finna avkoppling och ”bara få vara” en stund.

 

Historik

På 1930-talet var Fjällsätra en timmerloge. Logen såldes sedermera för 12 000 kronor till två damer som omvandlade den till pensionat. Gästerna anlände oftast med tåg och kallades luftgäster och blomstervandrare.

Sefrid, en europé från Alperna, köpte pensionatet strax före andra världskriget. Sefrid älskade wienervals och hade flygelrummet som danssalong. Det var han som målade ornamenten i restaurangen och salongen. Hans dotter Anna har varit och hälsat på oss och gett oss de gamla kassaböckerna som visar dåtidens prisnivå.
 Sefrid var gift med Mannerheimssläkten, vilket förklarar varför många finska barn vistades på Fjällsätra under kriget. 
Efter kriget såldes anläggningen till en stiftelse inom Försäkringskassan och drevs som konvalescenthem fram till 1993.